top of page

Om Österrike och Uttendorf

Om Österrike

Österrike domineras av bergskedjor som ingår i Östalperna, vilka på hög höjd har områden med storslagen natur, på lägre höjd breder skogar ut sig.

Det högsta berget är Grossglockner som ligger 3 797  meter över havet.

Floden Donau flyter genom Österrike på en sträcka av 350 kilometer. 


Folkmängden uppgår till 9 miljoner och 98 procent av befolkningen är tysktalande österrikare. Huvudstaden Wien har cirka 1,6 miljoner invånare. 


Landet har ett tempererat, kontinentalt klimat, som varierar efter breddgrad och dessutom i hög grad präglas av de topografiska förhållandena. Temperaturen och nederbörden är därför starkt beroende på läge och höjd.

 

Var beredd på snabba väderomslag!

Om Uttendorf
Uttendorf är en mysig by som ligger i Salzburgerland och har cirka 2 850 invånare. Det råder ofta ett lugn i byn som ger ett avslappnande intryck. Sportshop finns där man kan hyra skidor och köpa övrig sportutrustning som kan behövas. Det finns även ett antal mindre butiker där det går att köpa livsmedel, dryck av alla slag samt lite souvenirer.


En bit upp i byn ligger ett café som är värt ett besök och där anordnas någon kväll i veckan även disco för den som önskar detta.


Även byns kyrkogård är värt ett besök, speciellt under påskhelgen.


Utanför hotellet finns en liten järnvägsstation där tåg mot grannstäderna Zell am See och Mittersill går ca 1 ggr/timme.


Närmaste större stad från Uttendorf är Zell am See, som är en romantisk småstad, som ligger cirka 2,2 mil från Uttendorf där det finns ett bredare utbud av kvällsaktiviteter för den som önskar detta och även större möjligheter till shopping.

 

Möjlighet till skidåkning finns till flertalet anläggningar inom körtiden 20-30 minuter. Tåg till Wien från Uttendorf tar cirka fem timmar enkel resa och tåg till Salzburg från Uttendorf tar cirka två och en halv timme enkel resa.

 

 

Samlade länktips

 

bottom of page