top of page

Att tänka på

Försäkring

Ta med giltig reseförsäkring och ditt blåa europeiska sjukförsäkringskort.

ID-handling
Ta med giltigt pass eller nationell ID-handling.

Personer som befinner sig i vissa länder som är med i Schengensamarbetet ska kunna styrka sitt medborgarskap. Uppgifter om medborgarskap finns bara i passet och det nationella id-kortet.

 

Därför rekommenderar Polisen att svenska medborgare har någon av dessa resehandlingar med sig när man vistas i ett Schengenland. Österrike är ett sådant land som tillhör Schengensamarbetet.

Elektriciteten

Elen är densamma som i Sverige, så inga adapter behövs.

WiFi

Det finns WiFi på hotellet.

 

Valuta

Valutan är Euro. 1 Euro = 100 cent. Se valutakurs. 

Eurosedlar finns i valörerna 5, 10, 20, 50, 100, 200 och 500.
Euromynt finns i valörerna 1 och 2 Euro samt 1, 2, 5, 10, 20 och 50 cent


Utländsk valuta växlas i alla banker och på alla postkontor till den officiella dagskurs som fastställs på börsen i Wien.

Prisindex ligger på cirka 95 % om Sverige har 100 %.


Kortbetalning

De flesta hotell, restauranger och affärer i Österrike accepterar betalning med kreditkort. Men bäst att fråga innan om kreditköp accepteras och i så fall vilka kreditkort som accepteras. Mindre livsmedelsaffärer och restauranger samt i vissa skidbackar kanske inte tar kreditkort utan bara kontanter.

 

Språk

Tyska är Österrikes språk, men engelska fungerar också bra. Kika gärna i den tyska parlören

 

Butiker

I byn Uttendorf finns ett antal mindre butiker där det går att köpa livsmedel, dryck av alla slag samt lite souvenirer. En sportbutik finns också där man kan hyra skidor och köpa övrig sportutrustning som kan behövas. Bank- och postkontor finns också på gångavstånd från hotellet.

bottom of page